Week 13: 29-30 november, 1 december 2018

16 december 2018 No Comments

Week 13: 29-30 november, 1 december 2018

16 december 2018 No Comments

Donderdag niet geweest, maar vorige week dubbel hard gewerkt. En vanaf volgende donderdagles, trouw weer op post.

Vrijdag nog een beetje afwerken aan het nestje zodat het bij de ovens geplaatst kan worden voor de biscuitbak.

Nog 2 proefplaatjes maken van smosglazuurtjes.

En dan verder werken aan de Breughelpot. Hij krijgt pootjes en een ‘oor/handvat’.

Ook nog even de glazuurtheorie meevolgen, want het blijft best wel een ingewikkelde materie! Maar ook heel boeiend!

Op zaterdag dan vroeg op om naar Gent te rijden voor de uitstap. Gelukkig geen files en eenvoudig parking gevonden. (parking Ramen). Gezellig even rondwandelen en genieten van een ontwakende stad. Heerlijk vind ik dat.
Om 10 uur ben ik dan aan het designmuseum. Eerlijk gezegd vond ik dit zelf een beetje teleurstellend, niet zo mijn ding. Misschien ook omdat de thematentoonstelling me niet zo boeide. Dus dan toch maar eerst nog ergens een lekker warme chocomelk gaan drinken bij Inchoc voor onze afspraak aan het Frank Steyaert-museum. Daar kregen we een rondleiding en uitleg van Frank Steyaert zelf! Zo boeiend en wat een prachtige werken hebben we kunnen bewonderen.

Nadien even middagpauze. Tijd voor een lekkere soep bij Sordo.
Wandelen naar Valcke-art gallery waar de vernissage plaatsvind van een tentoonstelling waaraan ook onze leerkracht deelneemt met prachtige werken. Onderweg nog even binnenspringen bij bubbles at home  voor zeepjes en bij lush voor een shampoo-bar en tandpasta. Uitgeregend aankopen bij Valke-art gallery, maar het was de moeite waard. Zo’n mooie werken van onze leerkracht. Wauw, alles klopte tot in de kleinste details!

En dan als afsluiter nog maar even naar Nevele gereden om een bezoekje te brengen aan Colpaert, een winkel voor keramiekbenodigdheden.
Een lange maar heel erg boeiende dag die ik niet had willen missen! Zo fijn dat onze leerkracht dit steeds weer allemaal voor ons weet te organiseren.

No Comments

Leave a Reply

×