Week 14: 7-8 december 2018

16 december 2018 No Comments

Week 14: 7-8 december 2018

16 december 2018 No Comments

Korte week.

Op vrijdag les over het maken van een eigen naamstempel om je werk te ‘naamtekenen’. Uiteraard ook meteen zelf aan de slag met ontwerpen en maken van de stempel. Het ontwerp wordt ingekrast in een gipsplaatje en daar druk je dan een propje klei in waar je de stempel mee vormt. Die wordt dan biscuitgebakken en laat een leuke afdruk na als je hem gebruikt op je werken in lederharde klei. Superleuk, best wel fier op mijn ontwerpje. (ps zoals het hier te zien is op de stempel, zie je het niet op je werk, even in spiegelbeeld denken dus, ik post nog wel eens een foto van de afdruk zelf ter zijner tijd.)

Na de workshop nog een les glazuurtheorie waarin onze leerkracht helemaal uitgelegd heeft hoe ze zelf bij haar eigen werken te werk is gegaan om deze zo mooi te glazuren. Zo fijn dat ze dit met ons wil delen!

Zaterdag ben ik dan aan de slag gegaan met de papierklei om nog nieuwe ontwerpen te maken voor mijn ‘nestjes’

 

 

Ook even heel wat cadeautjes uit de oven mogen halen:

     

   

Het gevolg is dat mijn rek al aardig vol begint tegeraken… Puzzelen dus.

No Comments

Leave a Reply

×