Week 12: 23 – 24 november 2018

16 december 2018 No Comments

Week 12: 23 – 24 november 2018

16 december 2018 No Comments

Vandaag een beetje experimenteren met vlechtwerk. Eens kijken wat het geeft als ik materialen ga combineren.

Weefsel van kleistroken, aangevuld met t-shirtstof die ik er op een aantal plaatsen tussen weefde.

Kleine kraaltjes aan elkaar maken met fluffy garen. Geeft al wel leuk, maar dan zou ik heel wat meer kralen moeten maken en aan elkaar hangen om zo een soort ‘doek’ te maken.

Idem voor de kleine staafjes die ik aan elkaar bevestigde met wol.

Met een restje nog eens een andere vorm van kraaltjes uittesten (met papierklei deze keer)

Met papierklei een nestje proberen te weven. De bodem lukt vrij goed maar dan ben ik wat aan het sukkelen om een mooie bovenkant te krijgen. Niet eenvoudig zonder steun, want de zwaartekracht werkt tegen en als ik met drogere klei werk, dan breken de stroken af bij het weven. Poging gedaan om met krantenpapier wat te stutten (dat bakt weg in de oven want eens het nestje toe is, krijg ik het vulmateriaal er niet meer uit natuurlijk. Op zich ben ik er tevreden over, ook van de vorm en hoe hij ‘leeft’. Alleen de bevestiging bovenaan van de stroken aan elkaar vind ik niet goed.

Estamperen in een mal: een Breughelkom in wording voor het Breughelproject.

En zo ziet dat er dan uit als je de kom uit de mal haalt. Nog heel wat afwerk werk dus. Volgende keer nog iets dunner over elkaar uitsmeren tijdens het estamperen om dit meer te vermijden.
Met een kaartje en een lomer worden alle barsten weggewerkt.

De kom wordt een beetje vervormd om zo de juiste vorm te krijgen voor wat ik in mijn hoofd heb. Ze krijgt ook gaatjes op de plaats waar de kom ietsjes hoger komt.

 

En dan inpakken in plastic om nadien aan verder te kunnen werken.

Mijn grote doolhof’schaal’ die heeft het een beetje opgegeven tijdens het naar de oven brengen en is in 3 stukken gebroken 🙁 Helaas maar ik zou ze graag nadien met glazuur en de stroken aan elkaar bevestigen want het gaat wel over gebroken en verscheurd en herstellen maar geen idee of ze volledig in de oven gaat kunnen zo. Eerst maar even biscuit bakken.

Klein testje van een torenvaasje met rolletjes kwam uit de oven. Helaas zonder bodem want die is er ook afgegaan nadat ik per ongeluk met het ongebakken werk ergens tegen botste. Wel op te lossen met een proefbuisje eronderin dus nog niet zo een ramp. Voor alles is er een oplossing ; )

Zaterdag kregen we dan een les en een demo over het rechtstreeks inkleuren van klei. (voor het bakken dus)

Dit kan op verschillende manieren en met behulp van verschillende technieken krijg je dan ook andere resultaten.
Zowel in plaatwerk of draaiwerk kan er gewerkt worden met de combinatie van verschillende kleuren in gekleurde klei.

 

   

Hierna heb ik nog 2 proefplaatjes gelegd van de 2 smosglazuren op 1100°. Benieuwd naar wat de kleuren gaan worden.

No Comments

Leave a Reply

×