Week 11: 15-16-17 november 2018

18 november 2018 No Comments

Week 11: 15-16-17 november 2018

18 november 2018 No Comments

Terug een lange week maar vermits ik donderdag niet kon, zijn we vrijdag en zaterdag maar langer geweest.

Vrijdag maar eerst naar het gipslokaal om een mal te maken voor een kom. Vermits het duimpotgewijs toch wat te groot is, ga ik de Breughelkom voor een deel estamperen in een mal. na die geprobeerd te hebben in de metalen kom met plastic erin, toch maar tot de conclusie gekomen dat werken in een gipsmal veel fijner is en dat dat nu ook weer niet zoveel werk is om even te maken. Zeker niet van een vorm die ik later nog wel vaker kan gebruiken.

 

Hoe vaker je een mal maakt, hoe vlotter het ook gaat vind ik. In het begin durfde ik dat niet zo goed allemaal, maar ondertussen al verschillende eenstuksmallen gemaakt en zelfs al een paar tweestuksmallen dat dit geen probleem meer is. Ondertussen ook kunnen kijken hoe het maken van een spatmal gaat want die les had ik gisteren helaas gemist. Gelukkig met de cursus en de uitleg van de medestudenten en het een keertje kunnen zien, nu weer helemaal mee. Ik ben er zeker van dat ik dat ooit ook nog wel eens ga maken.
Maar eerst deze mal, die na heel wat gemors (dijkbreuk 🙂 ), netjes en goed gelukt is.

Wat experimentjes aan de ovens plaatsen:

En dan aan de slag met de zelfgemaakte papierklei.
Uit de plaat stroken gescheurd (niet eenvoudig want moeilijk te bepalen hoe de scheur zal lopen) en die op een mal gelegd in een weefpatroon.

 

Nadien niet meer gescheurd, maar repen van 1cm uitgesneden en deze weer in een weefpatroon gelegd maar deze keer in een mal. (deze die ik gisteren maakte)

 

Na een bespreking met de leerkracht, nog wat verder geëxperimenteerd, deze keer met pas uitgerolde papierklei van 1 cm dik, ook repen van gesneden van 1cm om vierkante stroken te krijgen. Deze bij wijze van test ook in een mal proberen te weven, maar wegens de dikte van de stroken was dit niet zo eenvoudig.

Omdat ik graag verschillende materialen wil combineren, bij wijze van test wat rafia door het gebakken weefsel doorgeweven. Leuk maar heel fragiel want enkele worstjes zijn gebroken 🙁

No Comments

Leave a Reply

×