Week 10: 9-10 november 2018

18 november 2018 No Comments

Week 10: 9-10 november 2018

18 november 2018 No Comments

Twee dagen deze week.

Vrijdag kon ik alvast enkele experimentjes uit de oven halen,


Torentje met hele dunne worstjes. Eigenlijk oorspronkelijk bedoeld als vaasje, maar lomp geweest en de onderkant ergens tegen gestoten toen het nog niet gebakken was. Maar hier bedenk ik nog wel iets voor, ik kan het altijd nog over een glazen flesje ofzo schuiven ;).


Geprobeerd om te vlechten en dan een knoop te leggen. Leuk, maar gebroken op de knoop. Toch teveel spanning?


Een weefseltje met fijne worstjes. Instant een goed gevoel bij deze. Brengt me ook weer terug naar mijn stoffen en haaksels en …Ideetjes om deze te combineren. Wordt vervolgd.

En dan hebben we de DDW besproken, wat hebben we allemaal gezien, vooral dan op gebied van keramiek. Een fijne afsluiter van een heel leuke en inspirerende uitstap.
Ook nog maar eens de glazuurtheorie mee gevolgd, want dat is best wel geen simpele materie. Gelukkig is het wel een superboeiende wereld.

Zaterdag dan heb ik platen gerold van de papierklei en ingepakt in krant en plastic zodat ze lichtjes konden opstijven. Benieuwd hoe het hiermee werken zal zijn:

Met gewone klei nog een weefseltje gemaakt, deze keer niet met worstjes, wel met stroken. Mooi ook de structuur van de stof erin.

 

En naar aanleiding van inspiratie die ik opgedaan heb op de DDW eens geprobeerd om een paar vormen van kralen te maken.

 

Ook nog even geprobeerd om een grote duimpot te maken (Breugelproject) maar die werd niet wat ik ervan wou dus de klei maar terug bij elkaar geplooid. Volgende week beter.

No Comments

Leave a Reply

×