Week 8: 19-20 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Week 8: 19-20 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Op vrijdag eerst maar met de mixer (een gewone staafmixer van de supermarkt) mijn papier snippers mixen tot een papje. Dat ging heel vlotjes.
Dan de juist afgewogen hoeveelheid opgedroogde klei (in brokken) erbij doen. Nog niet roeren maar gewoon laten staan tot de volgende dag.

Een beetje verder werken aan mijn doolhof en dan de glazuurtheorie meevolgen.

Zaterdag dan kon ik de papierklei gaan mengen en uitgieten in een gipsen mal (waar ik eerst een stuk oud laken in gelegd heb). Plastiek erover en een dag of 2 later kan de klei eruit en heeft hij de juiste consistentie. Goed doorkneden en inpakken in plastic.

Na het bezig zijn met de papierklei, heb ik heel lang aan mijn doolhof zitten werken. Ik heb ook geprobeerd om er meer beweging in te brengen door de schaal te gaan vervormen, omhoogduwen, scheuren,…

 

Na een lange dag aan de academie, thuis ook nog een hele avond bezig geweest met de voorbereiding van de DDW van volgende week. Op de website alles opgezocht wat ik graag wil zien en aangeduid op de kaart. De voorbereiding is ook al een leuk deel van de uitstap vind ik, want heel wat leuks gezien en tegengekomen op de website. Nu maar hopen dat ik er in het echt ook veel van ga kunnen zien en oppikken.

 

No Comments

Leave a Reply

×