Week 7: 11-12-13 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Week 7: 11-12-13 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Terug een korte week voor mij omdat ik donderdag niet naar de les kon gaan wegens persoonlijke redenen en vrijdag maar heel kort.
Gelukkig kan je op zaterdag dubbel gaan šŸ™‚ en heb ik lieve medestudentjes die opgeschreven hebben hoe je papierklei moet maken.

Vrijdag eerst wat aan de ovens zetten: mijn proefplatenbakje en 2 vormen waar ik een beetje geƫxperimenteerd heb met het scheuren van klei.

Nadat ik het recept van de papierklei kon overnemen in mijn map, maar meteen gestart met het scheuren van eierkartons tot ik de juiste hoeveelheid had. Dit onder water zetten (lauw water) met een beetje thymol tegen het rotten.

Zaterdag dan wel heel goed kunnen doorwerken. We hebben ook bespreking gehad over het Breughelproject. Ik heb zowel in de ochtend als in de namiddag meegedaan/gevolgd met de bespreking. Heel interessant om te horen hoe iedereen hier zijn eigen draai aan geeft en zelf dingen gaat ontwerpen aan de hand van de oude keramiek van die tijd.

Zelf vind ik het idee van de pootjes, de gaatjes en de holle steel erg leuk en daarmee ben ik dan ook aan het ontwerpen gegaan, tegelijk een oplossing zoekende voor een probleem wat ik iedere ochtend tegenkom tijdens het maken van mijn ontbijt. Later meer hierover.

Dus buiten de 2 besprekingen, een hele dag goed kunnen doorwerken aan mijn ‘doolhof’.

Ook al even droge klei afgewogen voor bij de papierpulp te doen. Ik kon alleen nog niet mixen omdat er in het atelier geen werkende mixer meer te vinden was. Mijn papiersnippers zullen dus nog wat langer moeten weken.

Op maandag en dinsdag begeleid ik een meisje op de academie als pab-assistente. Hier doe ik vaak de handeling voor zodat zij deze ook kan uitvoeren. Met de vormpjes die ik dan verkrijg, probeer ik wat te spelen en te experimenteren.

 

No Comments

Leave a Reply

×