Week 6: 5-6 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Week 6: 5-6 oktober 2018

4 november 2018 No Comments

Vrijdag eerst de oven leeggemaakt. Proefplaatjes en onderplaatjes zijn biscuitgbakken en liggen klaar voor wanneer nodig.

Ook mijn proefjes van het inwikkelen en insnoeren zijn uit de oven gekomen.
Nu kijken en vergelijken welke het effect hebben wat het beste past bij wat ik wil overbrengen en bij mijn gevoel.
Alles wordt mooi genoteerd in mijn map, met een staaltje erbij van het materiaal wat ik gebruikt heb.

Nadien hebben we nog een les glazuurtheorie gehad, met de uitleg over het maken van een driehoek, een kleurtegel waar je kijkt hoe de verschillende glazuren over en onder elkaar reageren en eventueel de optie om glazuren van internet te zoeken en te maken.

Zelf heb ik vorig jaar al een driehoek gemaakt, alsook een tegel dus tenzij het nodig is voor mijn werk, hoef ik dit niet meer te doen.
Zelf denk ik eerder te spelen met laagdiktegevoelige glazuren. Misschien eens enkele van het internet of uit boeken proberen.

Zaterdag ben ik beginnen spelen met mijn tweede idee/concept. (doolhof, weg zoeken, verborgen,…)
Ik ben dan in de grote mal (waar ik vorige week een kleiplaat in gelegd heb) beginnen te bouwen met gescheurde repen klei van verschillende hoogtes, diktes,… Een heel werkje waarvan ik niet weet of het goed gaat komen.

No Comments

Leave a Reply

×