Week 5: 27-28-29 september 2018

5 oktober 2018 No Comments

Week 5: 27-28-29 september 2018

5 oktober 2018 No Comments

Donderdag kon ik niet superlang blijven, maar blij dat ik toch snel even geweest ben.
We kregen namelijk de uitleg over een superleuke tentoonstelling waar onze leerkracht samen met ons aan wil deelnemen. Heel erg leuk concept, uitgewerkt naar een schilderij van Breughel.

Daarnaast nam ik ook even de tijd om mijn testvormpjes uit te wikkelen en te kijken welke sporen de wikkels nagelaten hebben.

Op vrijdag hebben we dan heel wat documentatie bekeken over het keramiek van in de 16de eeuw en heb ik samen met  een medestudent de grote oven gevuld.

Zaterdag dan experimenteren met een grote plaat in een grote mal. hoe werkt dat, waar moet ik op letten,… Ingepakt in plastiek zodat ik hier later nog op kan verder bouwen.

Dan ook nog verder denken en experimenteren rond mijn concept nadat we de uitleg kregen van het maken van ‘constructies’ met plaattechniek. Hier niet zozeer rond het inwikkelen aan het denken, alswel aan ‘doolhof’ en ergens uitgeraken.

 

Een heel boeiende maar best wel moeilijke fase, dat ontwerpen en uitdenken van concept en vorm en het vertalen naar de keramiek van de ideeën in je hoofd.

No Comments

Leave a Reply

×