Week 30: 11-12-13 mei: afwerken en tegels

18 mei 2017 No Comments

Week 30: 11-12-13 mei: afwerken en tegels

18 mei 2017 No Comments

Donderdag en vrijdag kon ik niet naar de les want ik was mee op uitklassen.

Zaterdag hebben we dubbel gewerkt.
Eerst kon ik weer wat uit de oven halen.

Superleuk setje

Dit resultaat is ook al beter dan de eerste keer, enkel in de bruine schotel is er een klein stukje losgesplinsterd: te dik gelegd.

De vaasjes met oxides vind ik ook mooi, sober maar levendig.

Het kleine vaasje/potje is al beter gelukt dan de grote.

Daarna heb ik samen met de leerkracht mee de grote oven ingeladen. Ook mijn egels gingen er in. Spannend voor volgende week!

Ik heb dan 3 potjes geglazuurd met het witte glazuur van Myriam en de blauwige glazuur van Botz.  Dezelfde als waar ik mijn allereerste duimpotjes, kommetjes en bordjes in gedaan heb. Dit omdat deze stuks daar wel bijpassen en dan kan ik ze ook in combinatie mee gaan gebruiken.

Dan glazuurde ik enkele duimpotten met de zandglazuur met spikkel van Botz omdat ik deze wel bij deze structuur vond passen.

Ik estampeerde 4 tegels in de mal maar kwam tot de conclusie dat ik er toch niet helemaal tevreden mee ben. Ik heb een klein foutje in de mal (2 lijntjes vergeten) wat wel opgelost kan worden door nadien in de tegel de lijntjes in te krassen. Maar ook passen ze maar op 1 manier goed aan elkaar aan en ik wou graag dat ik hem in alle richtingen kon aanpassen. Daarom hou ik het voorlopig bij vier tegels om zo ook glazuren en zo te kunnen uitproberen maar ik wil toch nog eens mijn ontwerp aanpassen en een volledig nieuwe mal maken. Al gaat me dat dit schooljaar wel niet meer lukken.

Ik glazuurde nog een potje en een tandendoosje met de zwarte glimmerglaze van Botz. Mijn zoontje houdt wel van een beetje glitter.

Ook de doosjes heb ik al aan de binnenkant geglazuurd door ze in te gieten met het celadon glazuur.

 

No Comments

Leave a Reply

×