Week 29: 4-5-6 mei 2017: afwerken en tegels

18 mei 2017 No Comments

Week 29: 4-5-6 mei 2017: afwerken en tegels

18 mei 2017 No Comments

Donderdag kon ik niet naar de les komen omdat ik naar een atelier moest bij mijn zoontje op school.

Vrijdag ben ik dan maar dubbel geweest en heb ik heel wat kunnen doen.
Eerst heb ik weer een lading uit de oven gehaald, alles is nu biscuit gebakken.

Ook enkele geglazuurde stukken kwamen er uit de oven. Het schaaltje dat ik ingewreven heb met oxides vond ik heel leuk. Ik heb een bijpassend potje dan ook op dezelfde manier aangepakt zodat het een setje wordt.

Van mijn grote vaas ben ik niet zo tevreden, langs 1 kant wel maar langs de andere kant is hij veel te wit gebleven. Ik heb dus een poging gedaan om ze op de oven warm te maken om ze zo nog een nieuw en extra laagje glazuur te geven. Hopelijk komt het nog goed en anders wordt het een vaas voor in een hoekje te zetten.

Ik heb mijn grote tegel uitgerold en opgebouwd met reepjes klei en met inkerven. Hierna heb ik er meteen al een mal van gemaakt.

Verder heb ik de proefplaatjes van de egel ingewreven met verschillende oxides om eens te kijken welke resultaten dat zou geven om nadien toe te passen op mijn egels maar ook om meteen de effecten van de verschillende oxides te kunnen bekijken.

Besproken met de leerkracht hoe ik nu verder moet met het glazuren van mijn egels. Ik heb ze dan gesponst met mijn glazuren en ze dan onder een kartonnen doos te drogen gezet zodat ze nadien gebakken kunnen worden.

Op zaterdag ben ik dan ook dubbel geweest en werd er hard verder gewerkt.
De potjes met terra sigilata heb ik nog een laagje gegeven want ik was niet helemaal tevreden van het resultaat.


Ik heb 3 vaasjes ingegoten met kgs1 = een glanzende transparant en nadien de buitenkant ingewreven met een oxide (koper/nikkel)


Ook heb ik nog verschillende glazuren aangemaakt en er proefplaatjes van gelegd.

No Comments

Leave a Reply

×