Deze week hebben we hard gewerkt aan het uithollen van onze gooivormen.
Ik ben begonnen met de grootste vaas.
Om de buitenkant niet te beschadigen heb ik gewerkt op een stuk mousse.
De vorm is nogal moeilijk om zo uit te halen, daarom heb ik hem in 2 gesneden. Nadien worden de uitgeholde stukken dan weer netjes aan elkaar gekleefd met krasjes en slib.
We maakten van enkele kopspeldjes en een kurk een handige tool om krasjes te maken. Gewoon de kopjes eraf knippen en de pinnetjes in een kurk stoppen. Superhandig en goedkoop, zo hebben we het graag. Met een beetje azijn kan je de gekraste randen weer netjes aan elkaar kleven. Je bewaart alles dan in een plastic zak/folie en dan kan je na enkele dagen de ‘kleefrand’ mooi bijwerken.
Na het uithollen en weer aan elkaar kleven, zette ik er ook terug een bodem aan. Anders zou het nogal moeilijk zijn om als vaasje te gebruiken.
Om de structuur bovenaan de vaas niet te verliezen, maakte ik een soort gleuf waar dan de bloemetjes ingezet kunnen worden.
Ook de kleine zus werd op deze manier uitgehold en afgewerkt.
Daarna waren de drie doosjes aan de beurt. Ze werden uitgehold en de doosjes kregen een randje zodat de dekseltjes mooi blijven staan.
En na een beetje aanpassingswerk, pasten ze mooi in elkaar.
Het hele kleine doosje met structuur werd ook uitgehold en ik denk dat dit een tandenpotje wordt voor creamini.
Dan was er nog een vaasje aan de beurt.
Een heel werkje dat uithollen. Wel rustgevend maar je moet toch erg met je gedachten erbij blijven en nauwkeurig werken en voelen want voor je het weet heb je een te dunne wand of een gat in je werk. Gelukkig kan alles hersteld worden. Het grote voordeel van klei.
Tussendoor kregen we ook nog heel wat tips, keken we naar alle werken, werd er veel besproken en leerde ik dat je heel wat uit je keuken of badkamer gewoon kunt gebruiken om te ‘keramieken’.
Omdat ik klaar was en nog tijd had, heb ik nog een schaaltje gegooid. Een kleiner zusje van dat van vorige week.
En ik maakte met de klei die uit de vormen kwam (kan je gewoon weer hergebruiken als je hem meteen in een plastic zak doet en een beetje natspuit) nog 2 duimpotjes.
Eentje met een heel erg gebarsten en geplooide rand.
En eentje met een schattig voetje.
No Comments