Week 26: 22-23 maart 2019

5 mei 2019 No Comments

Week 26: 22-23 maart 2019

5 mei 2019 No Comments

Natuurlijk eerst even kijken wat er uit de oven gekomen is. Mijn twee nestjes van vorige week. Super, ze zijn nog redelijk heel gebleven en niet zo heel erg vervormd.

Klaar om te kleuren dus. Omdat het inwrijven met oxides en het nadien afwassen nogal moeilijk ging wegens té breekbaar, proberen we vandaag een nieuwe techniek. We gebruiken deze keer een wash van oxides (gewoon verdunnen met heel veel water). Deze wash spuiten we dan over de vorm met een knijpflesje. Zo zou het resultaat nadien veel subtieler moeten zijn. Ondertussen sneuvelen er nog wel wat sprietjes maar het zijn er al veel minder dan bij het inwrijven en afwassen.

Na het kleuren van de nestjes, tijd om nog eens wat anders te doen. De uitgerolde platen van vorige week worden nu netjes op maat gesneden (de maten had ik thuis al uitgetekend.) en we maken al een 2-tal doosjes. Afwerken doe ik door met een schrapertje en een mesje een ruwe structuur aan te brengen. En gaatjes aan de bovenkant want ik heb nog wilde plannen …

En ook de nestjes met de ingekleurde papierklei zijn gebakken. Deze zijn rechtstreeks gebakken op 1260°C.

No Comments

Leave a Reply

×