Week 29: 3-4-5 mei 2018

18 augustus 2018 No Comments

Week 29: 3-4-5 mei 2018

18 augustus 2018 No Comments

Vrijdag was een dagje waarop er weer heel wat cadeautjes uit de oven kwamen:

 

Werken deden we vooral aan onze vorm voor de black-topped pottery. Deze moest mooi op vormspanning komen en zoals we al weten van vorig jaar, is dat een geduldwerkje waar heel wat uurtjes tijd inkruipen.

Met de agaatsteen heb ik ook een van mijn vormpjes een beetje glad gezet, eens kijken wat voor een effect dat nadien zal hebben als het uit de oven komt.

Zaterdag werden er nog wat mallen gegoten en tussendoor werd het vaasje verder op vormspanning gezet.

 

En ook uit de glazuuroven kon ik enkele werkjes halen:

Afdruk van een netelblad: glazuren inwrijven in blaadje, afvegen en dan hele potje glazuren met 2 verschillende glazuren. Geprobeerd om met vegen en een ruwe spons het effect te krijgen van lichtstralen.

Kant, met een glazuur gedaan dat een beetje doet denken aan art-deco, glas. Een mooi glazuur waar ik zeker nog andere werken mee ga glazuren. Heel fijn ook hoe het in de kantafdruk donkerder van kleur wordt.

Kantafdruk: geglazuurd met een wittig glazuur wat een blauwige/zwarte schijn geeft op sommige plaatsen.

Kokosnoot, binnenkant geglazuurd met mat transparant en aan de buitenkant met een bruin. Aan de onderkant heb ik een witte vlek omdat je altijd ergens een plaats moet hebben waar je je potje in de oven kunt zetten, daar mag geen glazuur aanhangen. Omdat ik dat hier bij deze vorm heel erg vind storen (zijn kommetjes om in je hand te houden), ga ik bij de volgende kommetjes proberen de rand ongeglazuurd te laten.

Kommetje waar ik met kinetisch zand in de mal gewerkt heb en ingeschilderd heb met verschillende glazuren. Omdat er hier en daar nog wat van het zand aanwezig is, heb je op sommige plaatsen een heel leuk effect.

Op de academie was er ook de tentoonstelling rond landschap waaraan verschillende mensen van ons atelier deelgenomen hebben, maar ook andere ateliers kwamen aan bod. Een kleine impressie van wat mij aansprak:

En op zaterdag glazuurde ik het eerste van mijn potjes voor thema landschap.
De bodem werd ingesmeerd met vloeibare latex.
Eerst werd de binnenkant van het potje ingegoten met een mat transparant glazuur, en nadien heb ik de buitenkant gedompeld in het glazuur van op het proefplaatje.
Om dan in de oven te bakken en volgende week hopelijk de rest van mijn potjes te kunnen glazuren.

 

No Comments

Leave a Reply

×