Week 26: 22-23-24 maart 2018: proefplaatjes-glazuren-opbouw

30 april 2018 No Comments

Week 26: 22-23-24 maart 2018: proefplaatjes-glazuren-opbouw

30 april 2018 No Comments

Ook deze week werken we verder aan het leggen van proefplaatjes. Maar niet nadat we eerst een kijkje genomen hebben aan het ovenlokaal om te kijken of er iets leuks uit de oven gekomen is.

 

Een kommetje van de kantafdruk. Een matte transparant aan de binnenkant en diezelfde matte transparant met tinoxide en koperoxide aan de buitenkant. Mooie kleur maar wil toch nog verder experimenteren met de manier van aanbrengen. Het ingieten lukt al mooi maar het penselen geeft niet altijd het gewenste resultaat. Ik zou eens willen proberen met dompelen of spuiten. Alleen het spuiten houdt me een beetje tegen want als ik dat later ook wil doen thuis dan moet je ook weer investeren in en plaats hebben voor een spuitcabine. Daarom geef ik toch nog even de voorkeur aan andere manieren. (al zag ik bij een medestudentje dat er ook handmatige verfspuiten bestaan)

   

Ook het landschaps-kommetje kwam uit de oven. Maar niet echt een resultaat van een landschap. Meer testen en uitproberen dus. Wel een heel speciaal effect aan de buitenkant, hier en daar zelfs wat metallic-achtig. Maar geen landschap

  

Uit de biscuitoven kwam er een kokosnootje

en 2 schaaltjes en een flesje. Heel benieuwd wat de schaaltjes gaan geven met een matte transparant erover en op 1260°C

De matte transparant heb ik ingegoten en aan de buitenkant gepenseeld, maar op sommige plekken opengewreven tot weggewreven (effect van wolken?)

Zaterdag was dan eindelijk de grote glazuurtegel klaar om in de oven te gaan.
Een tijdrovend maar hopelijk heel belonend werkje.

Ook nam ik nog eens de tijd om tussen de vele proefplaten borden op het atelier te gaan kijken en te zoeken naar een mooi glazuur voor mijn kokosnootkommetjes, maar ook om de kleuren in mijn hoofd te prenten en andere mooie kleuren te vinden voor andere doeleinden.

En dan weer helemaal terug naar de basis van vorig schooljaar. Opbouwen met rolletjes.
Deze keer in rode klei, voor de opdracht van de buitenstook: black-topped-pottery.
Een vormpje ontwerpen-schetsen-tekenen-een mal tekenen-knippen …

en dan starten met opbouwen.
Het begin is er

No Comments

Leave a Reply

×