Week 24: 8-9-10 maart: glazuurtjes en afwerken

11 maart 2018 No Comments

Week 24: 8-9-10 maart: glazuurtjes en afwerken

11 maart 2018 No Comments

Donderdag heb ik vooral gebruikt om een aantal dingetjes af te werken die uit de mallen gekomen zijn.
Een flesje wat ik opnieuw ingegoten had na de mal te vroeg te openen en er zo dan 2 halve te hebben. Dit is tot nu toe goed gekomen en vormt weer 1 geheel. Wel redelijk dik. Benieuwd of het ook goed gaat gaan nadien in de oven.

Ook de grote mal die ik opnieuw ingegoten heb is uit de mal gekomen. Hier zit wel nog 1 barst in aan de binnenkant, niet langs de buitenkant.
Deze heb ik terug proberen te herstellen door in te wrijven met azijn en gietklei. Opnieuw ingeschilderd en ingepakt zodat hij traag kan drogen. Benieuwd of dat gaat lukken, vooral dan bij het bakken kan het dan wel misgaan.

Ik heb ook nog een klein kommetje ingegoten en ingeschilderd.

Dat heb ik dan vrijdag afgewerkt.
Vrijdag heb ik ook glazuurrecepten gezocht en opgeschreven en we hebben glazuurtheorie gekregen.
Aan de hand van een recept proberen te weten wat voor glazuur je krijgt (hoge temperatuur, lage temperatuur, de kleur,….)
Moeilijk hoor, dat zit er echt nog niet in. Heb zelfs 2 keer de theorie (of toch dat stukje) meegedaan.

Zaterdag heb ik veel tijd doorgebracht aan de weegschaal om glazuurtjes af te wegen.
Ook was het stelmiddel op dus daar hebben we dan al nieuw van gemaakt. Of toch het eerste deel: ingredi├źnten afwegen en in warm water strooien. Dat moet dan minimum een nacht blijven staan om dan te mixen en te zeven. Dat deel is dus voor volgende week.
Dan pas kan ik mijn glazuurtjes helemaal maken.
Er was wel nog een heel klein beetje stelmiddel om toch 1 glazuurtje te mengen en een proefplaatje te leggen.

Dat kan dan in de oven.
Deze potjes die staan ook nog klaar aan de oven.

 

 

No Comments

Leave a Reply

×