Week 16: 21 en 22 december 2018

11 januari 2019 No Comments

Week 16: 21 en 22 december 2018

11 januari 2019 No Comments

De laatste 2 lessen van het jaar stonden vooral in het teken van glazuren.
Nog enkele van de gemaakte glazuren moesten gemengd worden met stelmiddel.

En dan moesten er proefplaatjes gelegd worden. Een heel rustig werkje waar best wel wat tijd inkruipt omdat je iedere keer moet wachten tussen de verschillende lagen door. Op een proefplaatje leggen we namelijk tot 4 lagen op een bepaalde manier zodat je kan zien wat het effect van de glazuur is als je hem dun legt (1 laag) en wat het effect is als je hem dik legt (4 lagen) en alles daartussen, ook hebben we reliëf op onze proefplaten want ook daar kan een glazuur op reageren. Onder de lagen maken we dan een lijn met schrijf om te kijken hoe hard het glazuur ‘loopt’ en we noteren ook alle gegevens (temperatuur, naam glazuur,..) met schrijf bovenaan het plaatje. En dan kunnen ze rechtop gebakken worden in ons speciaal daarvoor gemaakte proefplatenbakje.

Altijd ook even kijken of er iets uit de oven gekomen is:

Een blik werpen bij de ‘buren’:
Ik heb namelijk een klasgenoot die volop aan het experimenteren is met glazuurrecepten die ze van internet uitprobeert en wat zitten daar toch prachtige kleuren bij!!

De rest van de lessen dan nog maar wat verder bouwen op mijn nest, deze keer door in het nest steeds verder in op te bouwen: (steviger? voller, verstrikter, maar toch cosy)

No Comments

Leave a Reply

×