theelichtjes

19 augustus 2018 No Comments

theelichtjes

19 augustus 2018 No Comments

Een leuke en eenvoudige knutsel voor tijdens de kerstperiode is het maken van leuke theelichtjes.
Met een oude cd, mooie kraaltjes, nylondraad en plakband maak je mooie houdertjes voor je theelichtje.

Kleef een draadje vast aan de achterkant van de cd en laat deze door het gaatje naar boven komen. Rijg er mooie kraaltjes aan (al dan niet in een patroontje, met 1 kleur, 2 kleurtjes of een bonte mix) tot je aan de rand komt. (vergeet niet om in het midden ook een beetje plek te laten voor je kaarsje) Stop met rijgen en ga met je draad naar de achterzijde van de cd, stop hem weer door het gaatje en herhaal. Je kan tussendoor de draadjes aan de achterzijde vastkleven zodat ze niet gaan verschuiven. Herhaal dit tot je tevreden bent. Kleef de draad achteraan vast. Knip een stukje gekleurd papier op maat van de cd en kleef dit aan de achterkant op de draadjes voor een mooie afwerking. Aan de bovenkant plaats je nu een theelichtje in het midden van je cd op het gaatje. En klaar is je lichtje.

Ik deed deze activiteit in een 2de graad, met redelijk kleine kraaltjes. Je zou deze ook met jongere kinderen kunnen maken, mits iets grotere kraaltjes en wat meer hulp.

No Comments

Leave a Reply

×