Week 14: vorm met curve- workshop tools 8-9-10 december 2014

13 december 2016 No Comments

Week 14: vorm met curve- workshop tools 8-9-10 december 2014

13 december 2016 No Comments

Deze week begonnen we met het bespreken van onze ontwerpen en het bekijken van de verschillende vormen/ curves.
Door telkens 1 ding te wijzigen ( de curve of het formaat of…) kan je een vergelijking maken en uitzoeken wat het beste werkt voor je eigen ontwerp, rekening houdende met de functionaliteit ervan. Hierna werkten we verder aan de ontwerpen en schetsen en maakten we de bodemplaat en de curve uit karton.

Ik ga me baseren op een Zeeëgel die ik groter ga maken en waarin ik dan een luchtplantje ga hangen.

 

Vrijdag hadden we een superleuke en interessante workshop. Manu Willems kwam ons leren hoe we met heel goedkoop materiaal zelf onze werktools konden maken. We mochten dan ook meteen aan de slag want Manu had heel wat materiaal bij. Het resultaat was dat iedereen naar huis ging met veel ideeën en met een hoop tools.

   

Er lag heel veel materiaal klaar zodat iedereen zeker enkele tools kon maken.

Voorbeeld van een kleiplatenroller schaalmodel)
Om kleiworstjes te maken.
Een guldensnede passer
malletjes voor worstjes
Plaat om klei uit te rollen op 2 verschillende diktes
pointer voor herhalingswerk
bordenmeter
demonstratie op de rolplank
demonstratie aan de draaischijf
ajourmes
zelfgemaakte roller
zelfgemaakte roller
plaatjes om werkstuk van draaischijf te nemen
Mijn tooltjes die ik gemaakt heb

j

 

 

 

 

 

 

Zaterdag ben ik begonnen om mijn ‘grote’ zeeëgel op te bouwen. Ik ga hem in 2 helften maken.

 

No Comments

Leave a Reply

×